Украйна твърди, че е "елиминирала" повече от 100 000 руски войници

Свят

22-12-2022, 15:29

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Русия е загубила повече от 100 000 войници във войната си срещу Украйна, заявиха днес от генералния щаб на украинската армия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Тази информация не е потвърдена по независим път.

По данни на украинския генерален щаб са били "елиминирани" 100 400 руски войници. Това може да означава, че те или са били убити, или са сериозно ранени и негодни за служба, отбелязва ДПА.

Наскоро Русия съобщи данни за 6000 загинали в нейните редици. Противно на тази информация, руска независима медия, твърди че е идентифицирала поименно 10 000 руски войници, убити в сражения.

Самата Украйна не дава данни за своите загуби във всекидневните сводки на генералния си щаб. Неотдавна от президентската канцелария в Киев съобщиха за повече от 10 000 украински войници, убити в боевете.

Двете враждуващи страни публикуват ежедневно данни за "загубите" на противника и много рядко за загинали и ранени в собствените си редици. Тази информация не може да бъде проверена от независими източници, посочва ДПА.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи през септември за 5937 загинали войници. Възможно е броят им досега да е много по-голям, посочва ДПА.