Постоянен арест за обвиняемия за убийството на 82-годишна жена в село Щръклево

Крими

06-01-2023, 17:09

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Убийството e заради сексуални намерения

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, Окръжен съд – Русе взе  мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 18-годишния С. А. от село Щръклево, обвинен в извършването на блудство и умишлено убийство на  Б.  Г. – на 82 години от село Щръклево.

На съвместен брифинг с ръководството на ОД на МВР – Русе беше предоставена информация на медиите за хода на разследването до момента. На него присъстваха Окръжният прокурор на усе – Георги Георгиев, наблюдаващият прокурор по делото – Диана Неева и зам.-директорът на ОД на МВР – Русе – Явор Димитров.

Установено e, че 82-годишната жена е била убита на 1 януари от неин съсед – С.А., като основен мотив за извършване на престъплението е сексуален, уточни окръжният прокурор Георгиев. С.А. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 115 от НК. По делото е извършен следствен експеримент и са назначени  експертизи.

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев Окръжна прокуратура – Русе е разпоредила на ОД на МВР – Русе да се активизира работата по други досъдебни производства, по които пострадалите лица са самотноживеещи възрастни хора в покрайнините на малките населени места в Област – Русе. Разследването на битовата престъпност продължава да бъде приоритет в работата на всички прокурори в гр. Русе, каза Георги Георгиев.