Полицаят, превозвал нелегални мигранти, остава в ареста

Крими

07-01-2023, 15:39

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Съдът в Пловдив реши да остави в ареста 23-годишния полицай, който преди три дни беше задържан на магистрала "Тракия". В буса, който той управляваше, бяха открити 31 нелегални мигранти.

Мотивът да бъде оставен в ареста е, че има опасност да извърши друго престъпление, предаде Нова тв. Освен това се е опитал да осуети проверката срещу него, тъй като е бил с полицейска униформа, легитимирал се е и със служебната си карта.

В съда беше изслушан и вуйчото, който обясни, че Денислав единствен се грижи за болните си майка, баба и дядо. Полага грижи и за 12-годишния си брат, като му помага с уроците. Освен това осигурява и отоплението на къщата им в Перник.

Адвокатът му подчерта, че един от мотивите да участва в канала за трафик на мигранти е инфлацията и ниските заплати в МВР. Съдът обаче заяви, че полицаят, който работи в СДВР, е участвал и в друг случай на трафик. Междувременно МВР започна дисциплинарно производство срещу своя служител. Днешното решение ще бъде обжалвано следващата седмица, заяви защитата.