Четирима задържани при акция срещу дрогата в Севлиево

Общество

12-01-2023, 15:09

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Служители на ГДБОП проведоха операция в Севлиево за противодействие на престъпления, свързани с наркотици

На 11 януари на територията на град Севлиево служители на ГДБОП, съвместно с колегите им от секторите за борба с организираната престъпност в Сливен и Велико Търново, както и екипи от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, проведоха  специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества.

По време на операцията, непосредствено след разпространяване на метамфетамин и марихуана, в дома  му в Севлиево е задържан 39-годишен жител на града. Той е криминално проявен и осъждан за отглеждане на растения от рода на конопа. В хода на действията по разследването, в условията на неотложност са извършени обиски и претърсвания в четири имота – къща, апартаменти и вила на територията на община Севлиево, както и в два автомобила. Намерени и иззети са 14 грама марихуана, 8 грама метамфетамин, над 6 200 лв., везни и опаковки за размеряване на дози.

В рамките на операцията за срок до 24 часа са задържани четирима. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 ал.1 от НК.  Действията по разследването продължават под наблюдението на Окръжна прокуратура-Габрово.