За поредна година Fibank подпомогна дейността на Селскостопанската академия

Портфейл

18-01-2023, 17:19

Снимка:

Fibank

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Главният изпълнителен директор на Fibank, г-н Никола Бакалов, връчи чек за дарение на председателя на Селскостопанската академия, проф. дн. инж. Мартин Банов. Дарението е част от дългогодишното успешно партньорство между банката и Селскостопанската академия. Като социално-отговорна компания и най-голямата банка с български капитал, Първа инвестиционна банка застава зад каузата, подпомагаща съхранението и развитието на емблематични за страната ни сортове плодове и зеленчуци.

Инициативата е част от приетата от банката политика за устойчиво развитие и целите й за постигане на нулев отпечатък върху околната среда. Водещ елемент в него е запазване на географското биоразнообразие, водещо до намаляване на въглероднитеемисии и вредата върху природата от използването на пестициди. Партньорството между Fibank и Селскостопанската Академия тази година бе обвързано с подмяната на всички дебитни и кредитни карти, издадени от банката, с нови, изработени от напълно рециклируем материал. В дизайните на новите пластики са преплетени изображенията на традиционни български сортове плодове и зеленчуци.

Изключително ми е приятно да връча този чек на г-н Банов. Надяваме се, че събраните средства ще подпомогнат работата на ръководената от него институция и ще помогнат да съхраним българските сортове плодове и зеленчуци. През годините Fibank е заставала зад много каузи и е подкрепяла различни инициативи, като във всички тях водещото винаги е било да съхраним и популяризираме достойнствата, които има нашата страна“,сподели г-н Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.

За всяка преиздадена или издадена нова карта в през последния месец на 2022 г., Fibank даряваше по 1 лев в полза на Селскостопанската академия, с цел подпомагане на научни разработки за запазване на изцяло българските сортове плодове и зеленчуци.Каузата бе част и от благотворителния календар на Fibank за 2022 г. Концепцията на календара съчета финеса, чистотата и грацията на девойките и момичетата от Българската федерация по художествена гимнастика, които по нестандартен начин позират с традиционни български плодове и зеленчуци, включително и прословутата ни Роза Дамасцена (маслодайна роза).

Много съм благодарен за добрите партньорски отношения, които изградихме заедно с Първа инвестиционна банка през последните години. Щастлив съм, че има институции като нея, които забелязват и подкрепят усилията, които аз и моите колеги полагаме, за да запазим географското биоразнообразие, с което нашата прекрасна страна разполага“, заяви председателят на Селскостопанската академия, проф. дн. инж. Мартин Банов.