Домакините са фаворити във втория кръг на плейофите

Спорт

20-01-2023, 14:14

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бъфало и Синсинати се срещат отново след прекратения мач в началото на годината

Претендентите за титлата в Националнатафутболналига (NFL) бяха сведени до осем. В събота и неделя са дивизионните плейофи, в които домакините са фаворити във всеки един от тяхбез изключение. Това не е изненада, но ще е изненада, ако всичките четири потвърдят реномето си. Защото само веднъж от 2017 г. насам и четирите домакина спечелиха в този кръг от елиминациите.

Канзас СитиЧийфс – ДжаксънвилДжагуарс

Най-неравностойният на пръв поглед мач през уикенда. Канзас Сити (13 победи и 4 загуби през редовния сезон) почиваха в първия кръг, а Джаксънвил (10-8) трябваше да наваксат 27 точки изоставане, за да елиминират Лос Анджелис Чарджърс с фийлдгол в последната секунда за 31:30.

На 17 ноември „вождовете” биха „ягуарите“ с 27:17, но оттогава Джаксънвил са със седем победи от осем изиграни мача. УайдрисийвърътМекоулХардмън е единственият контузен за домакините, които при победа ще играят на финал на Американската конференция за пета поредна година. А откакто куотърбекът им Патрик Махоумс влезе в лигата КС не са губили в дивизионния кръг.

Сайтът winbet.bg предлага победа за Канзас Сити при коефициент 1.22*. „Канзас Сити -8.5 точки” е оценено на 1.91, а добри залози са още „Джаксънвил брой точки над 20.5” за 1.85 и „Травис Келси брой успешни хващания над 6.5” за 1.80.

Филаделфия Ийгълс– Ню Йорк Джайънтс

Двата отбора се срещат за трети път в последните седем седмици. Филаделфия (14-3) спечелиха и двата предходни мача (48:22 и 22:16), но вторият е далеч по-показателен за моментното състояние на отборите. В него куотърбекът на „орлите” ДжейлънХъртс се появи за първи път след разтежение на рамото и бе бледа сянка на себе си (20 от 35 успешни паса за 229 ярда +интерсепшън), като с труд хвърляше топката на повече от 15 ярда разстояние.

В събота в игра се завръща и един от ключовите елементи в офанзивната линия на Филаделфия (Лейн Джонсън), но той е с един здрав крак заради разтежение в слабините. Без него играта по земя, която е ключова за успехите на тима, куцаше сериозно и „орлите” за малко не изтърваха първото място в Националната конференция (NFC).

Почивна седмица в плейофите винаги е добре дошла и домакините ще опитат да се възползват от факта, че миналия уикенд бяха свободни, докато Джайънтс (10-7-1) гостуваха на Минесота, където спечелиха с 31:24. Победа за Филаделфия WINBET предлага при коефициент 1.28. Миналата седмица за първи път в историята на плейофите и шестте мача минаха зададеният сбор точки и оувърите все някога ще свършат. Този мач е прекрасна възможност за това, тъй като и при двата отбора играта по земя е основополагаща, а тя отнема време. „Брой точки под 48.5” е оценено на 1.88, а леко вдигане на линията до нещо от рода на „Брой точки под 50.5” за 1.72 няма да навреди.

БъфалоБилс – СинсинатиБенгалс

На книга, това трябва да е дербито на седмицата. На 2 януари, при 7:3 за Синсинати мачът между двата отбора от редовния сезон бепрекратен заради сърдечен арест на защитника на Бъфало Дамар Хемлин. Момчето оживя, но заради анулирането на срещата Бъфало (14-3) останаха втори в конференцията, а Синсинати (13-4) – трети. И така, реваншът ще бъде на терена на „бизоните”.

За него Синсинати излизат с огромни проблеми в офанзивната линия. Левият такъл Джона Уилямс е с разместена капачка на коляното и участието му в неделя ще е чудо. Гардът Алекс Капа лекува изкълчен глезен и също е под въпрос. Линията на Синсинати и без това не е сред добрите в лигата, а без Уилямс на „бенгалските тигри” им е спукана работата.

За победа за Бъфало WINBET дава коефициент 1.44. „Бъфало -5.5 точки” се предлага за 1.94, но куотърбекът на „бизоните” Джош Алън раздаде твърдо много подаръци в първия кръг срещу Маями (34:31) за да му се гласува доверие на сляпо. Точковата линия е относително ниска, а и времето няма да е фактор (температура на старта на мача 1 градус над нулата, с лек южен вятър), тъй че „Брой точки над 44.5” за 1.60 е препоръчително. Както и „Тъчдаун пасове Джош Алън 2+” за 1.59 и „Бъфало брой точки над 26.5” за 1.83.

Внимание: Участието в хазартни игри спортни залози не е самозабавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

 

*Коефициентитеподлежат на промяна г. Заактуалнитекоефициенти, моляпосетете winbet.bg