Делян Добрев: Бъдещото управление на България ще го оформят изборите

Политика

21-01-2023, 08:19

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бъдещото управление на България ще го оформят изборите в края на март или началото на април, заяви в "Панорама" по БНТ Делян Добрев от ГЕРБ. И изрази надежда, че няма да се получи същата комбинация от партии, както сега.

"Аз лично се надявам колегите от "Промяната" да вкарат половината депутати в парламента, даже по-малко, защото, според мен, никой от партиите в парламента не иска да работи с тях и има ясно обяснение и то е в последните 8 месеца от тяхното управление", поясни Добрев.

И даде пример с износа на боеприпаси, които през 2021 г. са били за 1 млрд. лв., за 2022 - за 6 млрд. лв. "Единствената разлика е войната в Украйна. Тези 5 млрд. лв. са отишли за държави около Украйна и което е нечестно от колегите от "Промяната" - като ще изнасяш оръжие за Украйна, изнасяй го за Украйна, а не го товари с посредници", подчерта той.

Добрев се спря и на разговорите им с градските либерални партии, като посочи техните усилия да започнат диалог с "Демократична България".

"Този диалог беше напреднал в много голяма степен, проблемът е, че президентът не връчи мандата на "Демократична България"", отбеляза той и подчерта, че при мандат на БСП шансът за съставяне на правителство е нулев, защото имат такова решение на партията му, докато ако мандатът е бил даден на ДБ, шансът е бил 50%.

"Ние в парламента имаме 3 десни партии - "Демократична България", ГЕРБ и ДПС, две леви партии - "Промяната" и БСП, една нова партия, която е балансьор - Янев, и едни антисистемен играч, който е "Възраждане". Ако погледнете броя на гласовете - в този парламент може да се сформира единствено дясно правителство, никакво друго", подчерта депутатът от ГЕРБ.