Зеленски: Ние ще победим

Свят

22-01-2023, 16:19

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Украинският президент поздрави сънародниците си за Деня на обединението

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави сънародниците си по случай Деня на обединението и изрази убеденост в победата, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Нападението на Русия на 24 февруари доведе до "ново възраждане на нашето украинско единство", заяви той в емоционално видеообръщение. Милиони хора в Украйна се обединяват, за да защитят страната си, каза президентът и изброи исторически места в различни части на Украйна.

"Всяка област брани другата, а всички заедно отбраняваме Киев, всички заедно отбраняваме Харков, всички заедно освобождаваме Херсон", допълни той.

Град Херсон е под украински контрол, но по-голямата част от Херсонска област е окупирана от руски войски.

"Ние ще победим. Заедно. И цяла Украйна ще чуе звука на победата", каза Зеленски. Той отново заяви, че цяла Украйна ще бъде освободена, включително анексираният от Москва през 2014 г. Крим.

Страната отбелязва Деня на украинското обединение на 22 януари, когато се чества годишнината от провъзгласяването през 1919 г. на "Акта на съединението" между Украинската народна република и Западноукраинската народна република.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен