NFL: Кой ще играе в Супербоул 57?

Спорт

27-01-2023, 13:59

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Изравнени сили между финалистите и в двете конференции

От сезона в Националната футболна лига (NFL) останаха всичко на всичко три мача. В нощта на неделя срещу понеделник са финалите в двете конференции, като победителите в тях ще играят на Супербоул LVII на 12 февруари в Аризона. 

Финалната четворка е съставена от невероятно близки като възможности и класиране във куп статистически категории, с каквито изобилства професионалният американски футбол. Затова претендентите за титлата са разделени от по-малко от една единица в коефициентите за спечелване на трофея „Винс Ломбарди”, както е официалното име на купата, която се връча на всеки Супербоул.

Канзас Сити Чийфс – Синсинати Бенгълс

Канзас Сити не само са на финал в Американската конференция (АFC) за пета поредна година, но за пета поредна година ще го изиграят пред собствена публика, привилегия, която са полага изключително на най-добрите отбори във всяка конференция. 

И както преди 12 месеца, техни съперници са Синсинати. За този мач най-важното, което трябва да се знае, е, че куотърбекът на „вождовете“ Патрик Махоумс (който се очаква да бъде избран за MVP на редовния сезон) е с изкълчен глезен от дивизионния кръг през миналата седмица. Той изигра на куц крак три четвъртини при победата с 27:20 над Джаксънвил, но подвижността му бе силно компрометирана. 

И въпреки, че от Канзас Сити твърдят, че Махоумс тренира без ограничения тази седмица, определено е спорно доколко ще е готов на 100%. Всъщнос,т покрай неговото здравословно състояние коефициентите за мача полудяха през седмицата. Канзас Сити откриха с 1.5 точки предимство, във вторник Синсинати вече бяха с 0.5 точки напред, но в сряда хендикапът се върна отново до 1.5 за Чийфс. 

Сайтът winbet.bg предлага победа за домакините при коефициент 1.83*. „Канзас Сити -1.5 точки” е оценено на 1.93, а успех за Синсинати – на 2.00. Миналата година „бенгалските тигри” губеха с 18 точки в средата на втората четвъртина, но обърнаха до 27:24 след продължение. Освен това последните три мача между Канзас Сити и Синсинати завършиха без изключение с победа на последните и нищо чудно да е дошло времето за разплата. 

Прогнозата за неделя вечер е за -6 градуса температура на въздуха, което ще означава по-сериозна роля на рънинг бековете в мача. По тази причина в секция „Играчи” може да се заложи на „Джо Миксън – брой спечелени ярдове с топка над 59.5” за 1.88, „АйзеяПачеко – брой спечелени ярдове с топка над 49.5” за 1.88 и „Хейдън Хъртс – брой ярдове след получен пас под 34.5” за 1.87. Последният получи разтежение на прасеца във вторник и нищо чудно в неделя да се концентрира върху работата си като блокировач.

Филаделфия Ийгълс – Сан Франциско 49ърс

Сан Франциско подобриха собствения си рекорд и за безпрецедентния 18-и път са на финал на Националната конференция (NFC). Победа в неделя ще изравни „найнърс” с Ню Инглънд Пейтриътс като № 1 за всички времена в плейофни мачове, а освен това ще означава и клубен рекорд с 13-и пореден спечелен мач през сезона. 

Този двубой е нещо като референдум за моделите за прогнозиране на изхода на мачовете от НФЛ. Според DVOA моделът, Сан Франциско имат предимство с 53% вероятност за победа. Според FPI индекса на ESPN, фаворити са Филаделфия с 66%. но този модел миналата седмица предвиждаше аванс на Далас Каубойс от 52% в дивизионния кръг срещу Сан Франциско, а „каубоите” загубиха с 12:19. 

От двата лагера буквално се надлъгват в информациите за контузени. Сан Франциско не дават на рънинг бековете си Крисчън МакКафри и Илайджа Мичъл да тренират, а уайдрисийвърътДийбо Самуел е опакован в стреч фолио, да не би да се нарани случайно. Филаделфия пък рязко отричаха информациите за травма на Ей Джей Браун, който напусна с видим проблем в бедрото при победата с 38:7 срещу Ню Йорк Джайънтс миналата седмица и с половин уста признават за „лек проблем”. 

В историята на Супербоул няма случай на отбор, достигнал до него с куотърбек новобранец. Сан Франциско в неделя ще бъдат водени от избор № 262 в миналогодишния драфт, Брок Пърдии. Той ще бъде едва петият дебютант в историята на лигата, който ще изведе отбора си във финал на конференция. но както става ясно, никой от предишните не е спечелил своя мач и не е достигнал до Супербоул. Америка обича подобни истории с аутсайдери, но шансовете му не са никак големи. 

WINBET дава предимство с коефициент 1.70 за победа на Филаделфия и 1.82 за „Филаделфия -2.5 точки”. При математиката на американския футбол е практически невъзможно „орлите” да спечелят без да покрият хендикапа. Тоест, двата залога вървят ръка за ръка, също както победа за Сан Франциско за 2.20 и „Сан Франциско +2.5 точки” за 2.04. Но въпреки че имат домакинското предимство, „орлите” нямат опит в такъв финал. Само четирима в редиците им са играли в подобен по значение мач, докато при Сан Франциско от 53-ма в тимовия лист, само петима са различни от вицешампионския отбор от миналия сезон.

Внимание: Участието в хазартни игри и спортни залози не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

*Коефициентите подлежат на промяна. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg