Гълъб Донев проведе телефонен разговор с Димитър Ковачевски

Политика

27-01-2023, 14:59

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Обсъдиха необходимостта от спокойно и безпроблемно протичане на предстоящите чествания на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев

Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата обсъдиха необходимостта от спокойно и безпроблемно протичане  на предстоящите чествания на 151-ата годишнина от рождението на големия революционер Гоце Делчев.

В тази връзка в понеделник, 30 януари, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен Тончев ще имат работна среща със своите колеги в Скопие за уточняване на съвместните действия за гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари.

Премиерите Донев и Ковачевски обсъдиха и ползите от по-задълбочено взаимодействие между двете държави в сферата на сигурността и особено в случаите на криминални прояви или при заплахи срещу граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание.

В разговора премиерът Донев отново припомни очакването на страната ни Република Северна Македония да предприеме необходимите действия за прекратяване на говора и престъпленията от омраза, както и за зачитане на правата на македонските българи.