Какво време ни очаква през февруари?

Общество

01-02-2023, 08:15

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Температурите не са чак толкова ниски, но заради вятъра от вчера ни си струва, че е доста по-студено. На връх Мусала тази сутрин е около минус 16, днес се очаква да е до минус 20 градуса. Студената въздушна маса, която се настани над страната определено ще понижи температурите, съобщи в студиото на "Денят започва" по БНТ Анастасия Стойчева - синоптик от НИМХ.

"През почивните дни със северен поток към страната температурите ще се понижат и има по-съществена вероятност за валежи от сняг. Но засега тази обстановка остава доста несигурна и ще се следи във времето. Температурите, които се очакват през първото десетдневие ще бъдат около и под нормите. В някои райони ще има и т. нар. ледени дни, в които и максималните температури през деня ще остават под нулата", каза Стойчева.

Най-ниските температури, които се очакват през февруари са между минус 7 и минус 12 градуса, които вероятно ще се наблюдават през първото десетдневие на месеца. През месеца температурите ще бъдат едни от най-ниските откакто е започнала зимата. Ще има повишение на максималните температури през второто десетдневие, но се очакват валежи от дъжд и сняг.

По отношение на валежите през третото десетдневие се очаква те да надхвърлят климатичните норми.