Борисов: ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна

Политика

03-02-2023, 11:39

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ се срещна с депутати от украинския парламент

"ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна", заяви лидерът на партията Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на Комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден "Герой на Украйна".

Той подчерта пред колегите си, че благодарение на ГЕРБ са приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Гладомора за геноцид в българския парламент.

"Освен това, още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков", припомни той.

Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ са направили през последната година за Украйна. И подчертаха, че за тях партията е силен поддръжник и приятел.

В рамките на срещата бяха обсъдени и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - "Слуга на народа",  и ГЕРБ.