Борисов: Две години застой - това са безспорните факти, които ни донесе "Промяната" (Видео)

Политика

03-02-2023, 20:27

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Хората все повече искат да видят ГЕРБ в управлението - променени и отчели грешките си", заяви бившият премиер

"Тъжно ми е, когато минавам по АМ "Струма", гледам готови мостове, тунели, а всичко е абсолютно блокирано по магистралата и колони от автомобили с часове чакат при Кресна. Две години застой - това са безспорните факти, които ни донесе "Промяната". Убеден съм, че хората все повече искат да видят ГЕРБ в управлението, разбира се, променени и отчели грешките си."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Петрич.

"Партиите реално абдикираха от управлението. Христо Иванов каза в "Панорама", че аз му мисля политическата смърт, пожелавайки му да е премиер! Вижте какви са им изказванията - ако не сме ние, не може да има управление. Като Вие сте добрите, ако сте 800 хиляди общо, а другите партии, които ще съберат 2 милиона, те лошите българи ли ще бъдат? Вижте как делят хората!", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Всички говорят за нови избори с местните, какъв сигнал към обществото е това? Че ще се похарчат 100 млн. лв. за същото. Явяват се заедно, защото видяха, че поотделно не могат да победят ГЕРБ и сега ще пробват да си скрият спада надолу, получен от собствените им действия. Но отсега се знае, че всички останали партии ще ги оставят в изолация. Това отново ни препраща към служебно правителство. Последно мен може да ме заподозре някой във връзки с Радев. Даваме му властта, той я упражнява, а ние си говорим за местните избори. Ние реално си вървим към президентска република и народът ще свикне с това. После виновни няма да има!", заяви Борисов.

"Фактът, че те се обединяват, означава, че ние ще сме първи. Те механично искат да си съберат процентите, за да кажат, че са повече от ГЕРБ. Съшита с бели конци коалиция - крайнолявата вече ПП с уж десните от ДБ как ще работят заедно? С кои очи Христо Иванов гледа Асен Василев, който искаше да отвори бюджета и да ни задължи с милиарди заеми? Благодарение на мен, Карадайъ и на Стефан Янев това не се случи. Утре като са заедно и тръгнат да правят бюджет как ще го направят? Кой им е общото? Да махнат Гешев и да сложат Рашков?", коментира бившият премиер.

"При враждуващи партии, същото което направиха с държавата, ще направят в градовете. А там няма да има служебни правителства и рискът държавата да потъне в тотална криза е огромен, ако не ни дойде на всички акълът в главата", каза още Борисов.

"Днес декларирам, че ние няма да се коалираме с БСП. Същата декларация обаче да направят Кирил, Асен и Христо! И ще видите колко са лицемерни, ако им стигат гласовете с БСП, те пак ще направят коалиция с тях. Ако са с нас е лошо, но ако с тях е добро, така ли излиза", попита той.

"В деня, в който договорих влизането в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната, което е огромен успех за ГЕРБ, който тогава никой не призна. Напротив - от другата страна на булеварда излязоха с юмрука и тези същите отидоха да клечат там. И сега ни обвиняват. Напротив, като дойдем да управляваме след няколко месеца, ще вземем всички необходими решения това да се случи", обеща Борисов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен