Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров

Политика

04-02-2023, 13:05

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Днес в Пловдив информирах за едно решение на Изпълнителната комисия, което е и лично мое-кметът Здравко Димитров и заместникът му Пламен Райчев трябва незабавно да подадат оставка. Средства, отпуснати от нашето правителство за двата стадиона в града, предизикват само протести поради немарливост и безконтролност, а партията търпи негативи.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойно Борисов пред актива на партията в Пловдив.

Той отчете, че още преди месец и половина на стадиона на Ботев е казал, че Димитров няма да е кмет повече.

"Веднъж се месих за пробив, за Панаира, за стадиони. Аз не съм ви кмет. Той не се справи и ни създаде проблем. Подобни хора абдикират от дейността си и когато има проблем-тях ги няма. Чувствам се много ангажиран с този град,направили сме много добри неща. Партията повече не може да търпи негативи,всеки трябва да е сигурен,че сме най-чисти и прозрачни", категоричен беше Борисов.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че се е срещнал  и с двата фенклуба, които за радост още имат доверие към партията.

"Шести път се срещам с тях,осигуряваме още и още пари и за сметка на това-по-лошо качество. Защо да ви се лепи на всички вас това", попита риторично той. Според него ангажиментът  към партията би било да си подадат оставката и така е най-почтено. Има възможност Общинският съвет да контролира кмета и апелирам за действия от страна на общинските съветници, ако Димитров и Райчев не си подадат оставката сами, добави Бойко Борисов.

По повод честването на рождението на големия български революционер и македонски комита Гоце Делчев, Борисов бе категоричен, че това е повод, който е можело да е мост между дружбата на България с Република Северна Македония. Той припомни, че на тази дата заедно с тогавашния премиер на РСМ са отдали почит заедно на паметника в Скопие.

"Това беше външна политика. Днес разбирам за забранителни списъци на наши граждани и журналисти, което е абсолютно недопустимо и е пълен провал на външната политика на Кирил Петков, който залъгваше обществото със самолети, жп линии и мостове. Вместо това имаме забранителни списъци между държава-членка на Европейския съюз и кандидат за такава, между членове на НАТО", категоричен бе председателят на ГЕРБ.