Красен Кралев: България трябва да се върне на пътя на стабилността

Политика

04-02-2023, 22:08

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ-СДС е политическата сила, която може да даде сигурност на нашите сънародници, заяви той в предаването "Офанзива"

България трябва да се върне на пътя на стабилността. ГЕРБ-СДС е политическата сила, която може да даде сигурност на нашите сънародници. Хаосът трябва да спре. Това коментира Красен Кралев в предаването "Офанзива" по Нова нюз.

"48-мият парламент беше много труден, защото наследи един период на голямо политическо напрежение, на липса на диалог между партиите. Моята оценка за направеното от този парламент е висока. В 48-мия парламент приехме 53 закона и 90 решения, а в 47-ото, което бе доминирано от ПП, имаше 84 закона и 122 решения. Статистиката е важна, защото показва, че ако бяхме работили със същото темпо още няколко месеца, щяхме да приемем доста повече важни законодателни решения от предходния парламент", отбеляза Кралев.

"Приеха се много важни закони, благодарение на работата на водещата функция на ГЕРБ-СДС – например мерките срещу високите цени на горивата, ТЕЛК-овете, 9% ДДС за книги, ресторантьорски, бебешки стоки и спортни услуги до края на годината, както и безплатните учебници", посочи той.

"Вярвам, че ГЕРБ показахме, че са готови на компромиси и отстъпки, но ПП биха затруднили разрешаването на политическата криза. Необходимо е желание за диалог. Най-сетне нашите колеги трябва да разберат, че народът ни е пратил с една задача - да направим редовно управление, за да върнем стабилността в страната. Да не забравяме, че партии като ГЕРБ, ДБ, ВП и ДПС имат последователно проевроатлантическо поведение. Имаше много общи гласувания на тези партии. Оформи се и полюс на крайнолевите формации, към които причисляваме и „Продължаваме промяната”, защото основата разделителна линия на лявата и дясна политика са икономическите виждания", заяви бившият спортен министър.

"Вече 30 години съм в политиката и знам, че ако 2+2 е 4, то в политиката е 3 или 5. Сигурен съм, че ние ще спечелим вота. Коалицията на ДБ и ПП се прави от страх. ГЕРБ доминира, защото ние единствени гарантираме на хората стабилност, спокойствие и сигурност. ПП и ДБ са притеснени и затова се опитват да направят комулативен вот, за да станат първа политическа сила, но това няма да стане, защото има огромни различия в идеологията и политиката на двете партии. Дори ръководствата да се обединяват, електоратите имат съществени различия. Но мога да ви уверя, че за ГЕРБ нищо не се е променило по отношение на БСП. За разлика от други формации, които декларират, че са десни - като ДБ и ПП, но влизат в коалиция с БСП, Бойко Борисов каза, че много уважаваме електората на социалистите, защото зад тях има сериозно количество избиратели и история, но имаме големи различия", подчерта Красен Кралев.