Томислав Дончев: България трябва да излезе политическата парализа и безвремие

Политика

15-02-2023, 11:14

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ-СДС внесе необходимите документи и 9999 подписа, с които се регистрира в ЦИК за изборите на 2 април

Коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г. Документите на партията внесоха заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, председателят на СДС Румен Христов, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и младежи от партията.

"Най-важно е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е последните две години. Политиката да се превърне, не в технология на перманентния скандал, а в това, което трябва да бъде -публична среда, която е в състояние да произвежда решения. България е заобиколена от бури, страната е изправена пред предизвикателства, има нужда от някой, който да носи отговорност и да взема решения. Имаме амбицията да бъдем първи, което значи да водиш обществото напред. България има нужда от това, каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той добави, че политическият цикъл на политическо безвремие трябва да приключи.

"Достатъчно силни и консолидирани сме, за да победим ". Единственият проблем, единствената ми забележка във връзка с коалиционната формация ПП и ДБ, е, че предвид участието на потенциален партньор като ДБ в тази коалиция, това силно затормозява шансовете за сформиране на ново правителство", подчерта Томислав Дончев.

"Очакваме да сме първа политическа формация, но се надяваме разликата между първата и втората сила да е голяма, за да се улесни съставянето на редовно правителство, от което България има нужда", добави лидерът на СДС Румен Христов.