Затоплянето продължава

Общество

17-02-2023, 07:20

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Максималните температури ще са от 8 до 12 градуса

Сутринта денят ще започне с мъгли и облаци в ниските места и поречията, по-късно облачността ще започне да се разкъсва и на много места ще има повече слънце. Минималните температури в страната ще са от минус 2 до плюс 2 градуса, по морето 1 градус.

През деня времето ще се затопля. Вятърът ще бъде слаб от север-северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 8 до 12 градуса на места.

Над планините ще има разкъсана облачност. Билата и върховете на Източна Стара планина ще бъдат в облаци. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде умерен от север-северозапад със скорост до 40 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около минус 4 градуса, а на 1500 м височина - до плюс 4, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота в североизточните и централните райони се очакват валежи от дъжд. Има условия за поледици. Валежите през нощта ще спират. В неделя бързо ще се затопли с повече слънце следобед. В понеделник нова хладна вълна ще донесе мокър сняг в Добруджа.