Fibank и бизнес програмата Smart Lady поемат обучението на дами в менторска програма

Портфейл

21-02-2023, 12:05

Снимка:

Fibank

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Една от основните цели на Първа инвестиционна банка винаги е била да подкрепя смелите бизнес идеи, това е и в основата на специално създадената от банката програма в подкрепа на жените предприемачи Smart Lady.

През тази година Fibank подкрепя „Националната менторска програма за жени предприемачи“ чрез специално обучение на три дами, които са клиенти на банката. Те ще учат тънкостите на бизнеса у нас от 18 жени с дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи.

В рамките на пет месеца менторската програма ще подпомага близо 50 дами, които искат да стартират собствен бизнес, както и такива, които целят да развиват вече съществуващ такъв.

Дамите, клиенти на Fibank, които ще се обучават в модулите на менторската програма са на възраст от 37 до 54 години, с бизнеси в България в областта на здравословното хранене, посредническите услуги и естетичната козметика. Една от тях е Десислава Бояджиева – собственик на салатен бар "Грийнбокс" в град Кюстендил, в който предлага специално подбрани здравословни храни и напитки. Друга дама, с осигурена от ПИБ стипендия, е Лилия Райкова - управител и собственик на „ТЕРА БУЛГАРИ” ЕООД в град Перник, посветена на посредничество и консултации при сделки с недвижими имоти. Третата дама, която ще се обучава в „Националната менторска програма 2023“, е Инна Цветкова от Враца, която преди година създава студио за красота „Инна 13” ЕООД.

Подкрепата на Smart Lady отразява един от основните й фокуси - предлагането на обучителни и менторски програми за жени предприемачи. Обученията ще приключат на 7 юни със събитието Арена на дамския бизнес - форум, коктейл и награждаване за дами предприемачи и участничките в програмата.