Станимира Петрова не трепна срещу полякиня за титла на „Странджа“

Спорт

26-02-2023, 15:00

Снимка:

БФ БОКС/Startphoto.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Станимира Петрова се поздрави с красива и убедителна победа във финала при 54-килограмовите на 74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа“. Световната и трикратна европейска златна медалистка изигра три много силни рунда срещу представителката Полша Сандра Драбик.

Националката ни показа висока класа и не остави особен шанс на противничката си в рамките на целия двубой. След неговия край се стигна и до логичния успех с 5:0 в полза на родната националка, която е и трикратна носителка на купата.

„Много съм доволна, не само от златния медал, но и от играта ми. Това е най-важното, да се представям добре и да се чувствам спокойна и уверена на ринга. Щастлива съм от тази титла, защото турнирът наистина е на много високо ниво, съперничките ми в категорията бяха от световна класа, така че това прави златния медал още по-ценен. Радвам се също така и за победите на Севда и Светлана, като съжалявам, че не успяха и останалите момичета да вземат медали. Смятам, че турнирът е добра отправна точка преди Световното първенство, което е само след две седмици. Хубаво е, че няма много разстояние между двете състезания, така ще останем във върхова форма и за Индия“, каза след успеха си Станимира Петрова.