Европейската прокуратура уличи в злоупотреби още един евродепутат

Свят

27-02-2023, 15:43

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Европейската прокуратура съобщи, че нейните представители в Милано са иззели над 170 000 евро от евродепутатката Стефания Дзамбели от групата "Идентичност и демокрация", както и от четирима от нейните помощници. Действията са били предприети по разследване на възможни измама с депутатски надбавки, предаде БТА.

Разследването е извършено от служители на италианската финансова полиция в Бреша по съмнения за измама, нанасяща вреда на бюджета на ЕС, по отношение на възнагражденията на четиримата парламентарни сътрудници, наети в Италия. Данните сочат, че четиримата служители не са извършвали или са извършвали частично присъщите дейности, като невярно са отчитали дейността си пред Европейския парламент. Те са заявили образователни и професионални умения, които не притежават, се допълва в съобщението.

Предполага се, че Дзамбели също се е облагодетелствала по този случай. Приблизителните щети за бюджета на ЕС се оценяват на 172 148,82 евро. Отбелязва се, че случаят ще бъде предаден на съд.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен