Кралев: Очаквам Камарата на архитектите във Варна да изрази позиция за стотиците бараки в Златни пясъци

Политика

07-03-2023, 14:16

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Чета, че Камарата на архитектите във Варна се възмутила от няколко павилиона за вода и кафе в Морската градина, поставени законно, след одобрена от Общинския съвет схема. Очаквам със същия ентусиазъм Камарата на архитектите да изрази позиция, изпратена до медиите, относно стотиците бараки в курорта Златни пясъци! Нека публично да стане ясно дали тези бараки са законни, от кога са там, кой ги стопанисва! Когато си казал А, трябва да имаш достойнство и смелост да кажеш и Б! Има как! Иначе излиза някак поръчково, партийно и предизборно, нали?“.

Това написа на профила си във Фейсбук кандидат-депутатът от ГЕРБ от варненската листа Красен Кралев.

Повод за думите му е днешната позиция на Регионалната колегия на Камарата на архитектите, според която са категорично против разполагането на всякакви павилиони в историческото ядро на Морската градина.

От камарата сами признават, че за първи път от две години насам публично дават гласност на своя позиция. Причината е „шокиращата“ според тях визия на павилионите, както и цялостната идея те да бъдат разположени в Морската градина. Според тях съществуващите са напълно достатъчни и няма икономическа обосновка за поставянето на нови.

Арх. Марин Велчев се тревожи и къде работещите ще ходят по нужда.

Ако имаме един такъв павилион, в който работят хора, как е обезпечено работещия, ако има физиологични нужди. Нали оттук следва този въпрос, къде ще ходи той. Означава ли, че до павилиона ще има и позиционирана химическа тоалетна?“, пита архитект Велчев.