СДВР: Мачът в Бистрица е с висока степен на риск, фенове на ЦСКА без билети да не ходят

Спорт

10-03-2023, 17:12

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

СДВР предприема всички законосъобразни действия по обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след  планираната в неделя от 16.45 часа  на стадион „Витоша“ в с. Бистрица футболна среща, посочи зам. директорът на столичната полиция старши комисар Георги Алексиев. Той припомни, че на базата на придобитата, получената и обобщената информация за организираното съгласно програмата на Първа професионална футболна лига спортното събитие от СДВР е изведено категоричното мнение за висока степен на риск, което е отразено в писмена справка, адресирана до БФС като орган с възможност да променя параметрите за провеждане на футболната среща - час, дата и място. Писмо с аналогично съдържание бе изпратено на футболния съюз и от ГДНП.

С оглед очаквания интерес на феновете на единия от клубовете, враждата между тях, а също и  инфраструктурата на и около спортното съоръжение,  СДВР отчита сериозна предпоставка за възникване на затруднение в пътния трафик и временно блокиране на движението в района. 

Призовава привържениците на гостуващия отбор, които нямат предварително закупени билети, да се въздържат от посещение предвид капацитета на стадиона и невъзможността да бъдат настанени всички желаещи да присъстват. В деня на мача билети на спортното съоръжение няма да се продават.