Демерджиев: Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове

Политика

13-03-2023, 12:57

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Към момента работим по над 190 оперативни сигнала за подготовка за купуване на гласове. Постъпват сигнали и на линиите, които сме отворили за граждани, както и в районните управления. Тях също проверяваме. На предишните избори основно постъпваха сигнали отвън, този път разчитаме на оперативната работа на колегите, която определено е активирана. Знаем много добре и сме набелязали рисковите секции, хората, които се занимават с тази дейност, изготвен е план както на централно, така и за всяка областна дирекция, коментира министър Демерджиев. Той  уточни, че комуникацията е постоянна, по разпределение политическото и професионалното ръководство ще осъществят и повторно  посещение на всички областни дирекции преди изборите. „Обещах да направя всичко възможно и ще направим всичко, за да се преборим с манипулирания вот“,

Във връзка със задържана група с мигранти, министър Демерджиев поясни, че групата от 25 чужденци, пътувала в микробус,  е била наблюдавана през цялото време от служители на ГДБОП, които всъщност са подали и сигнала за спиране на безопасно за това място. “Контролирахме това задържане и то не е инцидентно. Изградихме контролни пунктове, направихме тактически разстановки на места, не предприемаме рискови спирания, изчакваме и спираме там, където е безопасно. Точно поради тази причина от дълго време нямаме инциденти. Проведе се обучение на колегите и многократни тренировки, за да отработим безопасни реакции и поведение“, добави вътрешният министър.

По темата за нередности в пътното строителство министър Демерджиев отбеляза, че извън производството, по което има привлечени като обвиняеми лица, се чака експертиза, която трябва да бъде внесена в съда, по Лот 7, 8 и 9 на автомагистрала „Хемус“. „ГДБОП направиха всичко необходимо, материалите са внесени в прокуратурата в края на миналата година, очакваме действия от страна на прокуратурата“. Вътрешният министър посочи, че и ГДНП работи по няколко такива разработки,  включително - с взети ядки от различни магистрали,  „така че има ново продължение на темата – очакват се поне две производства, които ще са от компетентността на европейската прокуратура“.