Задават се валежи и застудяване

Общество

15-03-2023, 08:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Днес ще бъде облачно, а около и след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд. Температурите ще са все още високи - максималните между 12° и 17°, по-ниски, 9 - 11°, ще бъдат в западните райони, в София - около 11°. Това сочи прогнозата на БНТ.

Вечерта, отначало в Северозападна България, а през нощта и в останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него бързо ще застудява. С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и западния Предбалкан дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

В планините облачността ще се увеличава, най-късно след обяд в масивите на изток. Около и след обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, но вечерта ще започне да се ориентира от северозапад. С него температурите ще започнат да се понижават и сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

В четвъртък на места валежите ще продължат, а температурите ще се задържат по-ниски, в сравнение с предишните дни. В петък валежите ще спрат, а дневните температури отново ще започнат да се повишават.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен