Спешна операция извади Станимира Петрова от Световното първенство по бокс

Спорт

16-03-2023, 11:01

Снимка:

БФБокс

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Тежки моменти, внезапна бъбречна криза и дълги часове в мъки сложиха край на участието на Станимира Петрова на Световното първенство, още преди то дори да е започнало. 4-кратната носителка на Купа „Странджа“, световна и трикратна европейска златна медалистка преживя истински кошмар в навечерието на шампионата в Ню Делхи, Индия.

Една от най-добрите ни боксьорки изобщо в историята трябваше да се подложи на спешна операция, след няколко дни болезнени мъки в следствие на бъбречна криза. Проблемите около Станимира са започнали в навечерието на отпътуването към Индия. Тя се е качила на самолета към Дубай с болкоуспокояващи, но за съжаление от налягането по време на полета проблемът се е задълбочил. При пристигането в емирството Петрова е откарана с линейка до болницата там. Заедно с треньорския щаб и след консултация с медицинския ни екип в София, както и с нейното голямо желание да опита да продължи и да участва на Световното първенство, тя е стабилизирана и продължава с останалите момичета към Ню Делхи. Там обаче следват нови усложнения.

„Изключително неприятно се развиха нещата. Станимира положи огромни усилия, опита всичко, но болките бяха невероятни. До такава степен, че тя едва изкара полета от Дубай към Индия. Още с пристигането ни там поехме към болницата. Направиха пълни изследвания, снимки, при най-добрите специалисти. Откриха два камъка, единият 6, другият 7 милиметра. Болката бе толкова жестока, че дори мъжко момиче като нея не успя да ги издържи, а всички знаем колко търпи Станимира. В крайна сметка, след консултация и с баща й, който е медицинско лице, тя взе решение да преустанови тези мъки и да се оперира в спешното. Той я успокои, че в Индия са най-големите специалисти и във вторник сутринта бе направена интервенцията. Днес трябва да я изпишат, като ще бъде със стент до 25-и. Наистина, тя направи максималното, желанието й да боксира бе огромно, защото се намираше в супер форма, но нямаше как да се случи. Сега ще бъде до отбора, най-важното е здравето в крайна сметка. Вярвам, че ще се възстанови и ще участва на Европейските игри в Полша през юни“, даде подробности около ситуацията треньорът на националния ни тим Борислав Георгиев. Той успокои и че останалите момичета в отбора са добре и ще дадат максимума от себе и заради Станимира.