Сачева: За доклада на САЩ обяснения да дават хората, дошли с лозунгите за нулева толерантност към корупцията

Политика

26-03-2023, 10:41

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Последните дни преди изборите винаги са най-интензивни. От тях има най-големи очаквания да мобилизират както твърдите ядра, така и хората, които се колебаят. Надяваме се в оставащите пет дни до вота да успеем да убедим колебаещите се, че България трябва да има стабилно правителство и страната трябва да се върне на пътя на стабилността, а коалицията ГЕРБ-СДС притежава опит, знания, добър отбор и добра програма за целта. Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова тв Деница Сачева от ГЕРБ.

По думите ѝ през последните две годни България е експериментирала достатъчно. „Крайно време е, и това очакват хората, е да се състави правителство. Посланието на тези избори е много ясно – трябва да се хванем за ръце и да работим заедно”.

Тя коментира и ролята на Бойко Борисов в политиката и евентуалната възможност той да поведе отново кабинет на ГЕРБ, ако партията е първа политическа сила. „Ролята на г-н Борисов  се определя от избирателите.  При предишните четири вота стана ясно, че Бойко Борисов е лидер и без ГЕРБ няма как да има нито стабилно управление, нито стабилна политика в България”.

„Дали сме твърда заявка, че ще работим твърдо за съдебна реформа”, посочи Сачева. И допълни: „Когато този законопроект влезе в следващото НС – той ще бъде гласуван с гласовете на ГЕРБ-СДС. Без нашите гласове този законопроект няма как да бъде приет”.

Според нея докладът на Държавния департамент на САЩ, който излезе през изминалата седмица е изключително притеснителен. „Той е за 2022 година и в него ясно се казва, че през тази конкретна година, в която не управлява ГЕРБ, има корупция на високите етажи в правителството и на държавната администрация. Така че хората, които дойдоха с лозунгите за нулева толерантност към корупцията, трябва да дават повече отговори”.