Зърнопроизводителите излизат отново на протест

Общество

30-03-2023, 08:15

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Преди обяд се очаква те да блокират "Дунав мост 2" край Видин

Зърнопроизводителите излизат днес отново на протест. Преди обяд се очаква те да блокират "Дунав мост 2" край Видин, предаде Нова тв. Земеделците настояват да се спре вносът на украинско зърно.

В сряда представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите блокираха с трактори четирите гранични пункта на границата ни със северната ни съседка.

С тях се срещна служебният министър на земеделието, който коментира, че държавата вече е правила опити да спре вносът на зърно от Украйна, но без резултат. Днес предстои зърнопроизводителите да се срещнат с президента Румен Радев, където ще търсят варианти за разрешаването на проблема.

Протест на земеделски производители ще блокира пътен възел Даскалово.  Протестът със земеделска техника ще започне в градовете Брезник и Радомир, от където в 9.00 часа производителите ще се отправят към центъра на Перник, като след това земеделците ще се отправят към пътен възел Даскалово. Протеста е против вноса на селскостопанска продукция от Украйна и новият стратегически план в земеделието и се организира от сдружението "Обединени земеделски производители".