Бойко Борисов: Самоубийствен атентат ще е, ако отидем за шести път на избори (Видео)

Политика

02-04-2023, 09:55

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Лидерът на ГЕРБ упражни правото си на глас в училището в Банкя

"За какво гласувах ли? По трудно ще е утре и в други ден при тази галопираща инфлация, високи цени огромни дългове. Трябва да се направят много неща в държавата. Затова бих призовал всички да гласуват – днес е лесно. От утре става трудно“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който упражни правото си на глас в училището в Банкя.

Той се надява на по-висока избирателна активност, защото това е демократичният начин гражданинът да покаже как иска да бъде управлявана страната му.

„Трябва много мъдрост в политиците. 5 пъти се събираме тук да говорим едно и също. При тази ужасна война в Украйна, при това преразпределяне на света и цялата верига от доставки. Ако искаме да си извършим един самоубийствен атентат като народ, може да идем и за шести път. Ако идем за шести, ще отидем и за седми. Кампанията е едно, от утре става друго“, каза Борисов.

"Аз гласувах както целият демократичен свят, както гласуват навсякъде – с хартия. Най-лошият изход ще е да не може да се направи управляващо мнозинство. Това ще е катастрофа за държавата“, подчерта той.

"Вие виждате как все повече и служебното правителство се задъхва. Април месец е, аз не знам как може, ако не се приеме бюджет, да продължим с удължаване на бюджет. А ако няма мнозинство, бюджет няма да може да бъде приет, защото с него директно ще се фалира държавата. Тогава ще мислим за шестите избори и всяка партия ще наддава. Това е изключително опасно за България“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че винаги е бил склонен на компромиси, а кой колко голям компромис има да прави, ще зависи от резултата.

"ГЕРБ имаме най-големите възможности. Независимо, че сега изглеждаме сами срещу всички, имаме най-големи възможности за маневри“, заяви Бойко Борисов.