Румен Радев: Очаквам разумът и принципите да надделеят в българската политика

Политика

02-04-2023, 12:30

Снимка:

Президентство, пресцентър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това заяви президентът, след като упражни правото си на глас в изборите за Народно събрание

Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика, която да постави на първо място интересите на гражданите и бъдещето на страната. Най-важното днес е да се гласува. Това заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас в изборите за Народно събрание.

Държавният глава призова българите да не оставят някой друг да решава вместо тях съдбата им и да гласуват във вота. От избирателната активност зависи и легитимността на следващия парламент и правителство, от които ние очакваме важни решения, допълни президентът Радев. Той изрази убеденост, че органите на реда ще гарантират сигурността и на вота, и на гражданите. „Както виждате, изборният ден протича нормално“, допълни държавният глава.

Президентът приветства факта, че засега се наблюдава превес на гласуването чрез машина. „Това е ефективно средство да се преодолеят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи, а и до известна степен корпоративният вот“, заяви Румен Радев. В отговор на въпрос той посочи, че няма да бави свикването на следващото Народно събрание.