Вицепрезидентът: Гласувах за това да преодолеем политическата криза

Политика

02-04-2023, 11:00

Снимка:

Президентство, пресцентър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това заяви Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас на изборите за Народно събрание

Призовавам повече хора да гласуват и с вота си да заявят ясно и категорично по какъв път да върви България. Има апатия, има напрежение, но е останала и надежда. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на глас на изборите за Народно събрание.

„Моят вот е изцяло положителен. Гласувах за това да преодолеем политическата криза, да няма повече предсрочни избори, да се формира стабилно мнозинство и стабилно правителство, което да решава важните за хората проблеми“, посочи Йотова пред журналисти.

„Трудно е да се работи в парламентарна република без Народно събрание. Трудно е, когато зад правителството не стоят политическа сила и стабилно мнозинство, което да подкрепя неговите решения. Въпреки това служебното, правителство постави много висока летва, която следващото редовно правителство не само да прескочи, но и да увеличи височината й“, подчерта вицепрезидентът. Тя отбеляза, че в условия на криза България стои стабилно в сравнение с другите европейски страни. Йотова изрази надежда следващият парламент да заработи бързо и първата му задача да е приемането на бюджета.