Какви данни изисква за регистрация Inbet

Общество

04-04-2023, 16:36

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Регистрацията в една букмейкърска платформа никога не е била изпитание за човек, който поне веднъж е правил регистрация в социална платформа. Ще открием, че точно тези стъпки се следват и за процеса регистрация Inbet е лесен и интуитивен, но винаги се стига до един по-специфичен момент – предоставянето на лични данни.

Мнозина биха се запитали защо един букмейкър би поискал личните данни на клиент. Нека започнем с това, че той няма интерес към тях, законът за хазарта го изисква по ред причини. На първо място ще открием, че клиентът, който иска да играе хазартни игри трябва да бъде пълнолетен, няма изключения в това правило, колкото и да се опитваме да заобиколим това правило, няма да се случи. Към това изискване трябва да открием и други по-сериозни превенции, обвързани с нелегални практики, но те не са интерес на този материал. 

Какви са някои от основните причини за личните данни, както и за верифицирането на един профил. В случай, че не сте чували за тази последна стъпка, това е моментът, когато сте посочили ЕГН, личен адрес и имена – посочете тези данни директно от личната карта – и след завършване на регистрацията, потребителят трябва да изпрати снимка на личен документ със същите данни. 

Това е може би една от най-притеснителните стъпки за мнозина, но трябва да се съгласите, че операторът трябва да е сигурен относно личността, която иска да играе. Ако отидете в реално казино, охраната ще поиска документ за идентификация. В онлайн пространството няма никаква друга възможност, освен посочената. Не препоръчваме да въвеждате фалшиви данни и по още една причина – при несъответствие е възможно самият оператор да изтрие профила ви без никакво предупреждение, премахвайки и всички натрупани печалби. 

Колко защитени са нашите лични данни в една такава платформа? Нека започнем с факта, че самият лиценз не позволява на нито един оператор да разкрива, продава или предоставя лични данни на своите клиенти. Единствените проверки се правят за целите на оператора. Букмейкърът знае какви са вашите интереси, за да изготвя по-добри промоции, както и да заменя едни игри с други. Няма и смисъл да се продават лични данни, както прави една социална мрежа, поради простата причина, че в тази платформа не се рекламира абсолютно нищо. 

Възможно ли е платформата да бъде хакната? През последните 10 години видяхме няколко пробива на социални мрежи, както и на други сайтове, но не и при букмейкърите – тук се ангажират от някои от най-големите специалисти по онлайн сигурност. Вашите лични данни отиват на защитен сървър и никога повече не се използват, те са просто гаранция, че всички закони са спазени. Имате наличен SSL сертификат, който криптира данните ви и по този начин се елиминира шанса за прихващане на сигнал. Все пак не се препоръчва на потребителите да използват публични и отворени мрежи, никой не знае кой стои от другата страна. 

И докато говорим за сигурност, нека посочим и най-важният елемент, който гарантира удоволствието от играта – това е изискването за отговорна такава. Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg. Не се опитвайте да надхитрите системата, да забогатеете за един ден или да решите финансовите си проблеми. Ако това са вашите мотиви, не препоръчваме изобщо да играете хазартни игри. Забавлявайте се, наслаждавайте се на риска, но нищо повече.