Борисов: Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство (ВИДЕО)

Политика

05-04-2023, 12:27

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Ще поканим на разговори всички, най-стабилно ще е управлението на коалиция между големите партии", заяви лидерът на ГЕРБ

Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. Борисов бе категоричен, че каквато и да е цената за партиите, нови избори биха били риск за парламентарната демокрация.

"Аз съм губил избори и знам колко е тежко, затова първите няколко дена избягвам да говоря", добави Борисов. Той благодари на всички български граждани, които са ги подкрепили и потвърди, че ще бъде народен представител.

"Обръщам се първо към лидерите на партиите. По време на кампания, се чертаят разделителни линии, защото иначе ще има само една партия, всички ще са еднакви. Но след изборите, във всички демократични държави, ако не стига на една партия да събере 121, се правят коалиции. Нашите естествени партньори са партиите в зоната на тези, които подкрепят Украйна, подкрепят влизането ни в Шенген и процеса, който ние оставихме малко недовършен, защото ни изтече мандата, и България влезе в чакалнята на еврозоната, сега можем спокойно да го направим. Затова ние ще поканим, и това е решение на ИК на партията и коалиционния ни партньор СДС, абсолютно всички партии, които избирателите са изпратили в парламента. Най-стабилно управление би имало с коалиция между големите партии. Българските избиратели казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ не може.", каза Борисов.

Борисов подчерта, че в ГЕРБ не е имало мегаломания, балони и шампанско.

"За политики ще говорим само с партиите, които решат да участват в редовно правителство. Личните чувства нямат значение. След като получим мандата от президента, ще поканим всички“, каза лидерът на ГЕРБ и добави, че лично ще води преговорите.

Според него е редно тези, които са счупили държавата и са изтеглили заемите, да участват в решаването на проблемите, които са оставили.

"Без редовно правителство няма да има бюджет. Ако някой мисли, че няколко месеца ще ни хейти, че вадим каруцата от калта, няма да стане. Нямам разделителни линии с никого", подчерта Бойко Борисов.

"Нека загубят партиите, но да спечели народът и държавата. При правителство, ще се направят всички реформи, обещал съм. Няма да отговарям на други въпроси, защото всяка дума повече, ще навреди“, предупреди лидерът на ГЕРБ.