Народните представители от 49-ото Народно събрание положиха клетва

Политика

12-04-2023, 11:06

Снимка:

НС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Най-възрастният народен представител Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС откри първото заседание на новоизбрания парламент

Народните представители от 49-ото Народно събрание тържествено се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Най-възрастният народен представител Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС откри първото заседание на новоизбрания парламент. Това беше посрещнато с аплодисменти от пленарната зала.

Онова, което обществото ни желае от политиците, е стабилно правителство, което да гарантира спокойствието на всички ни, да върне надеждите и усмивките, да ни даде по-добър бит и смислен живот, заяви Вежди Рашидов. По думите му народът все повече живее с чувство за липса на сигурност, на шанс за единение и надежда за нещо по-добро. За съжаление, днес отново се срещаме с омразата, с отказ за диалог, с глупави мантри за минало и бъдеще, услужливо пропускайки настоящето, смята той.

Вежди Рашидов отбеляза, че по време на предизборната кампания се е срещнал с много хора – различни по характер, мнения и позиции, по професия и интереси, но еднакви в бедността. Те нямат големи изисквания към живота, освен страха за оцеляване, посочи той. Те искаха елементарни неща, които държавата им дължи - като доктор за болките им, автобус до съседното село, за да си купят лекарства и повишаване ниските им пенсии – все теми, които касаят тяхното оцеляване, допълни Вежди Рашидов.

„Ние сме в страстната седмица на предателството и опрощението, на разпятието и саможертвата, на надеждата и вярата във възкресението. И се питам не може ли двайсет века по-късно да изградим общия ни път, а не да стоим отстрани или тихо да чакаме някой да се жертва за нас с надеждата да оцелеем и да празнуваме възкресение. Аз мисля, че можем“, заяви най-възрастният народен представител в 49-ото Народно събрание.

Затова днес ви моля в името на единствения приоритет, който стои пред всички нас, да смирим нравите си, да наведем глава и да приемем факта, че голямата политика е низ от компромиси в името на добруването на българския народ и неговото бъдеще, посочи Вежди Рашидов.

След като народните представители от 48-ото Народно събрание тържествено положиха клетва в пленарна зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.