Прокуратурата поиска 22 години и половина затвор за Георги Семерджиев

Крими

21-04-2023, 16:11

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата поиска наказание от 22 години и половина затвор за Георги Семерджиев. Той е обвинен за катастрофата на столичния булевард "Черни връх", при която загинаха две млади жени.

Последните думи на Семерджиев пред съда бяха: "Моля да бъда оправдан. Не съм управлявал колата", съобщава Нова телевизия.

Според държавното обвинение Семерджиев е обществено опасен, а деянията му показват явно незачитане на правовия ред в държавата. Софийската градска прокуратура твърди още, че експертизи, свидетелски показания и огледи доказват, че именно Семерджиев е шофирал във фаталната нощ на 5 юли 2022 г.

Повдигнатите срещу него обвинения са пет, а исканмите за тях наказания са както следва: за шофиране след употреба на наркотици - 2 години затвор и глоба от 1000 лв.; за каране на кола с фалшиви номера - 4 години лишаване от свобода; за причиняване смъртта на двама души - 15 години затвор; за открита в автомобила му дрога - 1 година затвор и глоба и още една година затвор по последното обвинение.

По закон обвиняемият би трябвало да излежи срока на най-тежката присъда, но от прокуратурата искат тя да бъде завишена с още 1/2 заради обществената опасност на деянието.

По гражданските искове, заведени от близките на жертвите, се предлага Семерджиев да бъде задължен да плати по 150 хил. по всеки от тях.