Радев: Формирането на редовно правителство гарантира устойчивостта и дългосрочната работа на парламента

Политика

21-04-2023, 15:40

Снимка:

Президентство, пресцентър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

България има нужда от работещ парламент и редовно, устойчиво правителство с ясни приоритети, дългосрочни цели и отговорност за тяхното постигане. Това заяви държавният глава Румен Радев при консултациите за съставяне на правителство, проведени с парламентарната група на “Има такъв народ“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Държавният глава поздрави представителите на ПГ на „Има такъв народ“ за завръщането им в парламента и постави пред тях въпроса за намеренията на политическата партия да участва в усилията за съставяне на редовен кабинет, включително за позицията им по отношение на идейното обединение на двете най-големи парламентарно представени коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Създаването на редовно правителство гарантира устойчивостта и дългосрочната работа на парламента, заяви още президентът Радев и отново припомни неотложните задачи, свързани с приемането на приоритетните закони, които да отворят пътя на България към Шенген и пълноценна европейска интеграция. От изключително голямо значение е и приемането на бюджет, което да гарантира финансовата устойчивост на държавата, посочи още държавният глава.