Украинските сили обстреляха село в Брянска област в Русия

Свят

02-05-2023, 11:03

Снимка:

МО на Украйна

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Украинските сили обстреляха рано днес село в руската Брянска област, граничеща с Украйна, съобщи в Телеграм губернаторът на Брянск Александър Богомаз, предаде БТА, позовавайки се на "Ройтерс".

Това се случва ден, след като той обяви в социалните мрежи, че експлозия е довела до дерайлирането на товарен влак в региона.

В съобщението за обстрела Богомаз посочи, че няма пострадали, но отбеляза, че е избухнал пожар в жилищен дом в населеното място. 

Ройтерс не успя да провери през независим източник информацията, посочва агенцията.

Украйна почти никога не поема публично отговорност за атаки по територията на Русия и на контролираната от Москва региони в Украйна. 

Вчера локомотив и седем товарни вагона дерайлираха в Брянск при експлозия, причинена от неидентифицирано взривно устройство, съобщи Богомаз.

Руските власти твърдят, че регионът - който граничи с Украйна и Беларус - е бил мишена на множество нападения от страна на проукраински диверсионни групи през 14-те месеца, откакто Русия нахлу в страната. В събота губернаторът съобщи, че четирима цивилни са загинали, когато село в областта е било обстрелвано от украинската страна на границата.