Радев за атентата срещу Гешев: Подобни деяния трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона

Политика

02-05-2023, 13:00

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Всяко посегателство срещу здравето и живота на всеки български гражданин е недопустимо", коментира президентът

Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения. 49-ото Народно събрание следва да приеме важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, както и държавния бюджет, независимо от изхода на процедурата за излъчване на правителство. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес. Държавният глава напомни, че от приемането на ключовите закони зависят парите на българите, реформите в страната и пълноценната ни европейска интеграция.

Отговорност на политическите сили е да определят при какви условия са готови да влязат в коалиционен формат на управление и как да съхраняват доверието на своите избиратели, посочи президентът Радев. Държавният глава заяви, че скоро ще обяви и кога ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Помолен за коментар на случая с деянието срещу главния прокурор Иван Гешев държавният глава заяви, че всяко посегателство срещу здравето и живота на всеки български гражданин е недопустимо, още повече когато става въпрос за посегателство срещу българска институция. Президентът призова компетентните органи възможно най-бързо да установят всички обстоятелства по случая и да изправят извършителите пред българския съд. „Подобни деяния трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона“, посочи още президентът Радев.