ГЕРБ - СДС: Идва време за сериозни разговори за България

Политика

03-05-2023, 15:08

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Утре последователно ще водим разговори с останалите парламентарни групи, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова

Утре последователно ще водим разговори с останалите парламентарни групи, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на пресконференция в парламента. По думите ѝ идва време за сериозни разговори за България, предаде БТА.

Атанасова съобщи, че утре в 11:00 е срещата с ДПС, в 13:00 часа - с „БСП за България“, в 15:00 часа - с „Има такъв народ“, а в петък в 11:00 часа е разговорът с „Възраждане“. Тя посочи, че лично е поканила всички колеги и те са потвърдили, че ще присъстват. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС добави, че след експертните разговори следват лидерските разговори. 

В отговор на въпрос дали ще разговарят пак с „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) във връзка с първия мандат за съставяне на правителство, Десислава Атанасова каза, че през последните три седмици от ГЕРБ-СДС са демонстрирали търпение и огромни усилия, включително на експертно ниво, за да стигнат до трите стъпки, които могат да формулират общо управление – законодателна програма, управленска програма и правителство. През цялото това време чувахме едно и също, че решението на националните им съвети е, че няма да подкрепят първи мандат на ГЕРБ, няма да говорят за имена за кабинет с ГЕРБ, а единственото, което искат, е нашата подкрепа, реализирана във втория мандат, посочи Десислава Атанасова. И днес г-н Борисов много ясно каза следното - ако те са забравили, че ние сме победители в два поредни избора, трябва да им го напомним, допълни тя. 

"Загубихме достатъчно време, което можеше да бъде посветено, включително и на законодателна дейност, за да ги обучим как се пише управленска програма и не в екселска таблица. Идва време за сериозни разговори за България", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС за разговорите с ПП-ДБ. 

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев каза, че имат програма и претендират, че тя е професионален документ. Той посочи, че разговорите с останалите парламентарни групи ще имат начална точка програмата, с която ГЕРБ са се явявали на последните два избори с всички актуализации и анекси към нея. 

Преди да отговарят на журналистически въпроси от ГЕРБ-СДС коментираха представената от „Продължаваме промяната-Демократична България“ управленската програма по секторни политики.