Слънчево ще бъде времето на Гергьовден

Общество

06-05-2023, 09:02

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Ще има изолирани следобедни превалявания

Днес ще бъде предимно слънчево. Преди обяд временни увеличения на облачността ще има над Югоизточна България. След обяд на много места ще се развива купеста облачност и в отделни райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°, а максималните - между 18° и 23°, на морския бряг – от 15° до 19°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над южното крайбрежие и там ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са от 15° до 19°. Температурата на морската вода е от 13° до 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще има превалявания от дъжд, над 2300 метра дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В неделя и понеделник температурите ще останат без съществена промяна - в Западна и Централна България дневните ще достигат 23°-24°, в Източна ще остават по-ниски. Сутрин ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд само в отделни райони, а през втория ден на много места в Западна България ще превали и прегърми.

Във вторник ще проникне по-студен въздух и дневните температури ще се понижат, по-съществено в североизточната половина от страната. Ще бъде предимно облачно, на много места с превалявания.

И в сряда ще се задържи хладно за сезона и по-често облачно, но валежите ще намалеят.