Ангел Джамбазки: Ляволибералната зеленистка утопия, която ни налагат, е провал

Политика

09-05-2023, 10:24

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бъдещето на консервативна Европа ще се обсъжда в София по време на Европейски културен уикенд от 12 до 14 май

Европейски културен уикенд на Партията на европейските консерватори и реформисти (ЕКР) ще се проведе в София от 12 до 14 май 2023 г. Официалното откриване на събитието ще бъде в 9.10 часа в събота (13 май) в зала №6 на Националния дворец на културата.

„Поставяме на преден план идеята за защитата на суверенитета на националните държави, традициите и културата на Европа. Видяхме, че този модел на силно интегриран и централизиран Европейски съюз не работи.Тази извратена ляволиберална зеленистка утопия, която ни налагат, е провал. Затова ние се борим за един различен Съюз. В нашето събитие ще говорим за Европа на суверенните и силни национални държави, обединени от общите си интереси. Европа на отечествата, на традициите и християнските ценности“, разясни подробности преди събитието българският представител в Европейския парламент, съпредседател на ВМРО и член на борда на директорите на ЕКР Ангел Джамбазки.

„Европейските културни уикенди“ са най-новата инициатива на Партията на европейските консерватори и реформисти, чийто председател е премиерът на Италия Джорджа Мелони. Програмата на конференцията в София ще предложи културно-историческа обиколка на българската столица, разговори, обхващащи най-новите тенденции в консервативната мисъл и най-новото в управлениетона политиката на Европейски съюз. Акцент ще се сложи на Дезинформацията като политически инструмент, Консерватизмът на местно ниво, Европейската култура и идентичност като водещ приоритет. Панелите ще включват водещи оратори като членове на Европейския парламент, високопоставени лица в европейските консервативни партии, академици, журналисти имеждународни експерти.

В събитието ще участват българските представители в Европейския парламент Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, евродепутатът Карло Фиданца (Италия), италианските депутати от управляващата партия Италиански братя Антонио Джордано (генерален секретар на ЕКР), Марта Шифоне(ръководител на отдела за професии на „Италиански братя“) и Мауро Ротели (председател на комисията по околна среда), председателят на румънската партия „Дясна алтернатива“ Адела Мирза и др.

От Българска странаще участват още общинският съветник от София Карлос Контрера (председател на политическа група „Патриоти за София“), експертът по младежки политики Мадлен Митeва, журналистите Мария Цветкова (член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО), Владислав Апостолов, Виктория Георгиева и Димитър Стоянович.

Допълнителна атракция на събитието ще придаде разходка с ретро трамвай.