17-годишно момче е припаднало след употреба на алкохол и райски газ

Крими

14-05-2023, 08:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът е станал в нощта срещу събота в дискотеката, в която преди седмица бе проведена шумна полицейска акция

17-годишно момче е припаднало след употреба на алкохол и райски газ. Инцидентът е станал в нощта срещу събота в дискотеката, в която преди седмица бе проведена шумна полицейска акция, предизвикала протести на граждани и ресторантьори, съобщва БНТ.

От охраната на заведението са помогнали на момчето и са извикали незабавно Спешна помощ. Непълнолетният е бил откаран в лечебно заведение в безсъзнание. Няколко часа по-късно е стабилизиран и изписан. В момента е в добро състояние. Тестовете за употреба на наркотици са отрицателни. Пробата за алкохол е отчела 0,6 промила в кръвта. От полицията са образували досъдебно производство.

БНТ потърси бащата на момчето – известният в близкото минало футболист на "Ботев Пловдив" Георги Какалов, но телефонът му е изключен.

Според закона продажбата на райски газ в закрити помещения на непълнолетни лица е строго забранена. От управата на заведението категорично заявиха, че в него райски газ не се продава. Момчето е влязло в нощния бар с надлежно попълнена декларация от неговата майка. То е празнувало абитуриентски бал със съученици и приятели. Предстои да навърши пълнолетие след три месеца.

"Това е един частен случай. Говорих с бащата на момчето. Каза ми, че той не употребява алкохол, защото е спортист. Не е ясно от какво е колабирал", заяви по телефона за БНТ Деян Найденов, един собствениците на дискотеката.