Сачева: След края на удължителния бюджет детски градини, болници, училища ще бъдат блокирани

Политика

19-05-2023, 18:16

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"В понеделник ще върнем на президента изпълнен мандат с правителство, което ще бъде обявено от Мария Габриел", каза тя

"В понеделник ще върнем на президента изпълнен мандат с правителство, което ще бъде обявено от Мария Габриел. Това редовно правителство ще бъде с ясен европейски и експертен профил", каза Деница Сачева от ГЕРБ в предаването "Лице в лице" по bTV.

По думите ѝ хоризонтът на кабинета ще бъде една година. ГЕРБ ще приемат предложения за експерти и от другите партии. 

"Разговорите по отношение на структурата и състава на Министерски съвет се водят от г-жа Габриел и са започнали. Те не са тайни. Крайната цел е ясна – в понеделник да има папка със съответната структура и с хората, които могат да изпълнят приоритети, които ясно заявихме", допълни Сачева.

Деница Сачева каза, че не са водени разговори самата тя да бъде министър в проектокабинета на ГЕРБ.

По думите ѝ цялата парламентарна група е застанала единодушно зад Мария Габриел, когато е представила приоритетите си, сред които е и предсрочното освобождаване на главния прокур.

"Нито съм участвала в разговорите на г-жа Атанасова с когото и да било, нито мога да се доверя напълно на думите на г-н Гешев какво точно се е случило. Важното е крайното решение, което е взето, какви са били дискусиите и разговорите преди това и как се е стигнало до това решение не е важно“, посочи Деница Сачева.

Тя коментира и темата с бюджета. По думите ѝ увеличението на пенсиите, което е планирано в бюджета за тази година, не е застрашено.

"Що се отнася до разплащанията в държавата, те ще бъдат силно затруднени. След края на удължителния бюджет детски градини, болници, училища и всякакви обществени институции, които имат бюджети, свързани с държавния, ще бъдат блокирани и няма да могат да работят“, каза Сачева.