Борисов: Тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система

Политика

23-05-2023, 16:52

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Шести подред предсрочни избори е равно на катастрофа", каза лидерът на ГЕРБ

"Поздравявам всички, които имат смелостта и доблестта да извадят държавата от този тотален хаос. Това е отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и със 100% еднакви програми. Това дава ,ако се загърби егото, както направихме аз, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов, да преодолеем хаоса и кризата." Tова заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти. 

"Преговорите за съставяне на правителство се водят от Мария Габриел, този който е премиер и вицепремиер трябва да има авторитета да ги проведе. Ние сме дали на Мария Габриел правата да направи компромиси, но да има правителство. Това се нарича отговорност", каза Борисов.

"Споразумението се сключва пред очите на народа, защото за всички е ясно, че последните две години бяха белязани от хаос, мизерия, миграция и инфлация, без ПВУ, без едно евро от чужбина и без инвестиции. Това, което откриха за две години е това, което ние направихме, включително този стадион и залата в Бургас", посочи той.

"Съветвам лидерите на ДБ и на ПП да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато не направят правителство, защото тези, които биха казали нещо срещу такова правителство работят за сриване на цялата политическа система, а това са нови шести подред предсрочни избори, което е равно на катастрофа", каза още лидерът на ГЕРБ.