Отиде си великата Тина Търнър

Свят

24-05-2023, 22:20

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Легендарната певица почина на 83-годишна възраст

Легендарната певица Тина Търнър почина на 83-годишна възраст, съобщи "Скай нюз", като се позова на говорителя на изпълнителката.

В съобщението се посочва, че Търнър си е отишла тихо след дълго боледуване в дома си край Цюрих, Швейцария.

"С нея светът губи една музикална легенда и модел за подражание", се казва още в съобщението.

Родена е като Анна Мей Бълок на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси, САЩ. Кариерата ѝ продължава повече от половин век и тя получава широко признание и множество награди.

Търнър беше една от най-обичаните поп и рок певици, известна с присъствието си на сцената и с поредица от хитове, сред които "The Best", "Proud Mary", "Private Dancer" и "What's Love Got to Do With It."

Едно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още Кралицата на рокендрола. Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо около 100 милиона бройки по света. Известна е с енергичното си сценично присъствие, мощни вокали и дълготрайна кариера. През 2008 г. Търнър се връща от полуоттеглянето си, за да предприеме турнето „Тина!“ по повод на 50 годиншия юбилей. Турнето на Търнър се превръща в едно от най-силно продаващите се представления за 2008 – 2009. "Ролинг Стоун" я нарежда на 63-то място в списъка на 100-те най-велики творци за всички времена. През 1991 г. получава място в Залата на славата на рокендрола.