България срещу Европа в WINBET ARM WRESTLING SHOW

Спорт

25-05-2023, 14:56

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Демонстративното шоу по канадска борба противопостави българските шампиони на звездите на Европa

Елитът на българската канадска борба ще посрещне звезден тим от състезатели от различни европейски страни в първото WINBET ARM WRESTLING SHOW, което ще се проведе на 27 май в столицата.

В рамките на шоуто, което се организира с подкрепата на WINBET, отбор от най-добрите български състезатели по канадска борба ще се изправи срещу сборен тим на Европа.

Отборът на България включва световните шампиони Стефан Ленгаров (90 кг) и Пламен Димитров (85 кг), световният шампион и победител в абсолютна категория на турнира WINBET Open 2022 в Благоевград Йордан Цонев, както и европейският медалист Марин Пантелеев.

Техни съперници в символичния отбор на Европа ще бъдат британската звезда Джеймс Уол, полският световен вицешампион Каспер Синица, шампионът на промоцията King of the Table Сабин Бадулеску от Румъния и абсолютният шампион на Швеция Адмир Рахич.

Схватките от WINBET ARM WRESTLING SHOW започват от 19:00 ч. на 27 май в столичния център за събития „Пиротска 5“. Входът за събитието е свободен. За първи път в историята на българската канадска борба, шоуто ще се излъчва и на живо по телевизията от каналаb1b.box, както и онлайн.

Според регламента, състезателите от българския отбор ще се срещнат в по три схватки с всички състезатели от отбора на Европа и всяка победа ще носи определен брой точки. Отборът събрал най-много точки ще бъде обявен за победител на WINBET ARM WRESTLING SHOW.

Турнирът е поредното събитие по канадска борба, което WINBET подкрепя след турнира WINBET Open през декември миналата година в Благоевград.

„Благодаря на WINBET за подкрепата за нашите усилия в организирането на това шоу и за популяризирането на канадската борба в България – спорт, в който страната ни има наистина големи успехи. Това събитие ще даде на българските любители на спорта възможност да се докоснат до някои най-големите звезди на канадската борба от България и чужбина и нашата цел е то да стане традиционно“, сподели организаторът на турнира Любомир Миланов. 

„Щастливи сме, че можем да бъдем партньори на това шоу с участието на най-големите звезди на спорта от България и Европа. Участието на шампиони от подобна величина показва уважението, което предизвикват успехите на България и за нас като компания, която подпомага българския спорт е чест да бъдем част от такова събитие“, коментира главният маркетинг директор на WINBET Десислава Колева – Иванова.