Петьо Петров - Еврото е обявен за общодържавно издирване

Крими

31-05-2023, 16:25

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура

Петьо Петров - Еврото е обявен за общодържавно издирване, става ясно от съобщение на Софийска районна прокуратура за вчерашната акция, която беше проведена съвместно с ГДБОП.

Eто какво информираха от пресцентъра на ПРБ:

На 29.05.2023 г. Софийска районна прокуратура се самосезира след разпространена информация в медиите, касаеща извършени престъпления по чл. 143, ал.1 и по чл. 339а, ал.1 от НК.  По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в гр. София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си като за това е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен П.П., но постановлението за привличане към момента не му е предявено,  тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на гр. София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

В случай че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица.

Разследването по случая продължава.