ЦСКА спечели турнира за Купа „Възраждане“

Спорт

12-06-2023, 15:44

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Над 250 деца участваха в състезанието

Малките таланти на ЦСКА триумфираха в поредното издание на детския футболен турнир за Купа "Възраждане". Те спечелиха титлите и при двата набора - 2014 и 2015. Водените от треньора Християн Янев малки "армейци" показаха чудесен футбол пред погледите на стотици зрители в комплекс "Спортна София" в парк "Възраждане".

В турнира на Футбол 7 (родени 2014 година) ЦСКА победи на финала Хлапетата (Благоевград) с 2:0 в оспорван и емоционален мач. В двубоя за третото място Възраждане 2020 се наложи с 6:1 над Витоша 13. Преди това много емоции предизвика полуфиналния сблъсък Възраждане 2020 - Хлапетата, който завърши при резултат 1:1. След изпълнение на дузпи малките таланти от Благоевград на треньора Николай Попниколов успяха да надвият своя съперник.

В състезанието на Футбол 5 (родени 2015 година) отборът на ЦСКА бе с класа над останалите участници и спечели трофея след победа с 6:0 във финала срещу София Спорт. На трето място се класира Ай Матрикс, който победи с 2:1 Ботев 57 в "малкия финал".

Всички треньори и родители бяха категорични, че турнирът е преминал на много високо ниво като организация и качество на футбола. Състезанието бе организирано за поредна година от Район "Възраждане" - Столична община в партньорство с ФК Възраждане 2020.

Приятната изненада за всички участници при награждаването бе присъствието на младежкия футболен национал Йоан Борносузов, който в момента играе в завърналия се в италианската Серия А Дженоа. Юношата на ЦСКА награди призьорите заедно с кмета на Район "Възраждане" г-жа Савина Савова, треньорът във ФК Възраждане 2020 Саша Симонович и членовете на управителния съвет на клуба Бисер Фурнигов и Любомир Миладинов. "Поздравявам всички участници за прекраснте футболни мачове, които гледахме през изминалите два дни. Пожелавам на всички деца да бъдат здрави, да продължават да спортуват и да успяват както в училище, така и в спорта", заяви г-жа Савова.

Борносузов, който през 2020 година, на 16 години подписа първия си професионален договор с Дженоа, също поздрави малките футболисти. "Много съм развълнуван, защото и аз много пъти съм бил на вашето място в подобни хубави футболни турнири. Участвал съм в много състезания и знам какви са емоциите, когато си победител и когато губиш. Но най-важно е да продължавате да спортувате, да обичате футбола и да следвате мечтите си" заяви младежкият ни футболен национал. Той е възпитаник на 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" и 18 СОУ "Уилям Гладстоун", а средното си образование завършва в Спортното училище на ЦСКА.

 

КЛАСИРАНЕ ФУТБОЛ 7:

1. ЦСКА

2. Хлапетата

3. Възраждане 2020

 

Най-добър вратар: Александър Денчев (ЦСКА); Най-полезен играч: Румен Деянски (Хлапетата); Голмайстор: Боян Георгиев (Възраждане 2020)

 

КЛАСИРАНЕ ФУТБОЛ 5:

1. ЦСКА

2. София Спорт

3. Ай Матрикс

Най-добър вратар: Ангел Ангелов (ЦСКА); Най-полезен играч: Константин Събев (София Спорт); Голмайстор: Павел Брънчев (ЦСКА)