БЧК предоставя материална помощ на засегнатите от наводненията в Монтанско

Региони

20-06-2023, 08:16

Снимка:

БЧК

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Изпратена е хуманитарна помощ за първоначално посрещане на нуждите на пострадалото от наводненията население

Българският Червен кръст следи внимателно обстановката с проливните дъждове в цялата страна и е в постоянна връзка с местните структури и с отговорните институции, предаде bTV.

Изпратена е хуманитарна помощ за първоначално посрещане на нуждите на пострадалото от наводненията население в област Монтана. Хората там са получили пет палета с почистващи и миещи препарати, както и дрехи ще бъдат предоставени на засегнатите от водната стихия. Допълнително БЧК ще закупи дезинфектанти и друга необходима помощ.

Чрез своята областна структура в Монтана, организацията остава в постоянна връзка и координация с местните власти. Представители на БЧК-Монтана извършват посещения на терен за установяване на нуждите на пострадалите.

Всички желаещи да се включат с подкрепа за пострадалите от наводненията, могат да го направят на банковата сметка на Община Берковица в лева, като в основание посочат „Наводнение“:

Титуляр: Община Берковица

IBAN: BG35 UBBS 8002 8413 8709 05

BIC code: UBBSBGSF

Банка: ОББ АД – клон Берковица, пл. „Йордан Радичков“ № 1

Код за вид плащане: 44 51 00 (от страната) или 44 52 00 (от чужбина)

Във връзка с усложнената обстановка и в София област, БЧК ще предостави над 200 литра вода за нуждите на детските градини в Етрополе. Организацията има готовност да продължи да оказва хуманитарна помощ там, където това е необходимо и спрямо констатираните нужди.