Путин: Загубите на украинската армия сочат, че Западът възнамерява да воюва с Русия до последния украинец

Свят

22-06-2023, 13:37

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Западът може да достави допълнителна техника, но мобилизационният резерв (на Украйна) не е неограничен, заяви днес руският президент Владимир Путин на оперативно заседание на постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

"Разбирам, че това са предварителни данни, защото не може да си види всичко, което се случва на бойното поле, но като цяло е ясно. От това може да се направи извод, че техника, разбира се, може да бъде доставена допълнително, но мобилизационният резерв (на Украйна) не е неограничен", каза Путин в коментар на представените от руския министър на отбраната Сергей Шойгу и секретаря на Съвета за сигурност на Русия, Николай Патрушев, данни за загубите на украинската армия в личен състав и техника.

"Изглежда, че западните съюзници на Украйна наистина са решили да воюват с Русия до последния украинец", отбеляза руският държавен глава.

На същото заседание Шойгу каза, че украинските въоръжени сили са претърпели значителни загуби през последните 16 денонощия на бойни действия и в момента се прегрупират.

"След провеждане през последните 16 денонощия на активни бойни действия, търпейки значителни загуби, противникът е намалил активността си и в момента се прегрупира", посочи Шойгу и добави: "При нас върви активно формиране на резерви както от към техника, така и от към личен състав. Към днешна дата са привлечени 114 000 военнослужещи на договор, като и 52 000 доброволци."

Тези руски твърдения не са проверени по независим път.