Радев: Курсът на новото правителство тласка България все по-близо към войната

Политика

23-06-2023, 08:10

Снимка:

Президентство, пресцентър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Това, че войната се води на няколко стотин километра от нас не бива да ни успокоява", заяви държавният глава

Курсът на новото правителство тласка България все по-близо към войната. Това коментира пред журналисти на летището в София президентът Румен Радев. Държавният глава заминава на посещение за Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер. 

"Не мисля, че политици със скромна електорална подкрепа могат да говорят и поемат тежки ангажименти от името на България", добави Румен Радев.

"Това, че войната се води на няколко стотин километра от нас не бива да ни успокоява. Явно някои политици не осъзнават дълбочината на проблема. Гледат на тази война, сякаш са в театър и са се разположили удобно сред публиката с измамното убеждение, че ще останат само зрители. В интерес не само на нас, на цяла Европа е незабавно прекратяване на бойните действия и търсене на всички възможни пътища за възстановяване на диалога и мирните преговори, а не захранване на този конфликт с нови и нови оръжия", категоричен бе президентът.

Държавният глава напомни, че основното задължение на всяко едно правителство е да гарантира сигурността и спокойствието на българските граждани.